In het kort.

Er zijn volop alternatieven voor het fietspad.

 

De alternatieven zijn aantrekkelijke routes door mooi gebied.

 

Onderaan de pagina staat een kadestrale kaart. Daarop zijn de grenzen van de bewoning goed te zien.

 

De alternatieven zijn een fractie langer dan het fietspad door de Waterleiding duinen. Voor een recreatieve fietser maakt dat weinig uit, sterker nog de kortere route door de AWD heeft een langere fietstijd door de grote hoogteverschillen.

 

 

Nog geen Google Earth?

(download hier Google Earth).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaarten met alternatieve fietsroutes

Het voorgestelde fietspad door de Amsterdamse Waterleidingduinen is nog een voorstel. Er zijn echter ook andere routes mogelijk. Die gaan ook door mooi gebied en tasten geen duingebied aan. Zie alle kaarten. Je kunt onderaan elk kaartje kiezen voor een grotere kaart. Je kunt dan zelf inzoomen. Op de foto's is goed te zien dat het rustige recreatieve routes betreft. Er is ook een kadestrale kaart.

 

Geen Google Earth?

Bekijk Alle alternatieven in Google maps. Je kunt ze aan of uit zetten door ze aan te klikken. Er is ook een overlaykaart met Natura 2000-gebied zichtbaar te maken.

 

Nog een beter overzicht heb je in Google Earth. De Natura 2000 overlay is transparant. Je moet dan wel Google Earth downloaden en op je pc installeren. Download hier alle altenatieve routes voor Google Earth inclusief Natura 2000-grens en scoutinggrens.

 

Vogelenzangseweg.

Het meest logisch lijkt een route over de Vogelenzangseweg. Echter het fietspad aldaar is smal en 2 richtingen. op doordeweekse dagen geen probleem maar in het weekend onprettig druk. Het voordeel hiervan is echter dat men er minder snel fietst en ongelukken vermeden worden. Dit fietspad gaat langs tuinen van een aantal villa's en in veel van die tuinen zijn de eerste meters na het hekwerk zonder bomen, vaak alleen struiken.

Meest voor de hand liggend is het verbreden van dit fietspad door het hekwerk circa 1 meter te verplaatsen en dus 1 meter van de tuinen af te halen. Uitgezocht moet worden of de tuineigenaren willen meewerken aan het afstaan van 1 meter grond. Deze route is 0,475 km langer dan het fietspad door de AWD maar vreemd genoeg is deze (dus iets langere) route voor een recreatieve fietser sneller dan het voorgestelde fietspad door de AWD. Mede omdat het AWD fietspad grote hoogteverschillen kent.

 

Alternatief 1. Fietspad Vogelezangseweg 0,5 - 1 meter verbreden.

 

plus min
Er kan niet hard gereden worden wandelaars op pad?

veel cultuurhistorie

paardenmest
fraai pad met mooie uitzichten regelmatig heggen en opslag snoeien

 

Alle alternatieven bij elkaar.

 


Grotere kaart weergeven

 

 

 

 

Alternatief 2. Ventweg Vogelenzangseweg gebruiken.

De ventweg aan de AWD kant langs de Vogelenzangseweg gebruiken en daar een fietspad op aanleggen. Er is dan voor elke rijrichting een apart fietspad. Helaas is de ventweg maar 500 meter lang zodat voor de resterende 500 meter een oplossing gezocht moet worden. Mogelijk kun je een nieuw fietspad aanleggen, er staan alleen wat struiken en kleine bomen.

 

 

 

De alternatieven voeren over een aantal rustige wegen.

Hier zie je het eind van de Boekenrodeweg. Rustig fietsen zonder verkeer.

 

 

 

Kruising Boekenroodeweg en Vogelenzangseweg. Links de Vogelenzangseweg. Bij Alternatief 3 kom je rechts uit de Boekenroodeweg en schiet je zo de mooie Nachtegaallaan op.

 

 

 

Leeuweriklaan heeft gescheiden fietspaden. Links en rechts. Komt uit op de Zandvoorteselaan.

 

 

 

 

 

 

Kadestrale kaart. (+zoom) voor een zeer grote versie.

 

 

(+zoom) voor grote versie